🍁 FALL DEAL: 15% off with Code LEAF15

Techwear Nederlands: De 9 Beste Winkels in 2024 🇳🇱

techwear nederlands

Hallo, Nederlandse modefans! Op zoek naar de beste winkels om top-notch techwear te scoren in 2024? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Nederland is een paradijs voor techwear-liefhebbers, waar strak design en functionaliteit samenkomen op een manier die perfect past bij de stedelijke landschappen en het onvoorspelbare weer van het land. Het is de thuisbasis van enkele van de meest innovatieve techwear-merken, zoals Byborre, die voorop lopen in duurzame en functionele mode met behulp van geavanceerde textieltechnologie.

Het onvoorspelbare weer in Amsterdam heeft van de stad een hub voor techwear gemaakt, met lokale merken die zich richten op regen- en winddichte kleding die zowel stijlvol als praktisch is.

De fietscultuur van het land heeft ook een grote invloed gehad op het ontwerp van techwear, wat heeft geleid tot kledingstukken die niet alleen functioneel zijn, maar ook zijn afgestemd op stedelijke mobiliteit.

Als je momenteel in Nederland woont, kan het navigeren door het techwear-landschap overweldigend lijken, met factoren zoals prijs, beschikbaarheid en milieuvriendelijkheid die een rol spelen. Maar maak je geen zorgen—jouw thuisland zit boordevol opties voor techwear-enthousiastelingen, of je nu de levendige straten van Amsterdam verkent of de trendy wijken van Rotterdam ontdekt.

Of je nu een local bent of een bezoek plant, ik ben hier om je te begeleiden naar de beste plekken om de mooiste techwear te vinden die dit dynamische land te bieden heeft. Klaar om erin te duiken?

 

 

Beste 9 winkels om Techwear in Nederland te kopen

Techwear heeft de wereld veroverd door geavanceerde prestatiestoffen te combineren met strak stedelijk gebruiksgemak. Nederland, met zijn regenachtige en winderige weer, is de perfecte plek om deze functionele mode te omarmen. Of je nu in het hart van Amsterdam bent of Rotterdam verkent, hier is een gids naar de beste plekken om techwear in Nederland te vinden.

1. Byborre

Byborre is een opvallende speler in de Nederlandse techwear-scene. Gevestigd in Amsterdam, staat dit merk bekend om zijn innovatieve gebruik van geavanceerde materialen en ademende stoffen, waardoor het een topkeuze is voor wie zowel stijl als functionaliteit belangrijk vindt. De collecties van Byborre zijn een perfect voorbeeld van hoe Nederlands design de weg wijst in prestatiegerichte mode.

Adres: Naritaweg 70, 1043 BZ, Amsterdam
Website: Byborre

2. Krakatau

Krakatau, oorspronkelijk uit Rusland, heeft een sterke aanhang gevonden in Nederland. Bekend om zijn stedelijke gebruikskleding, biedt Krakatau regenbestendige jassen en veelzijdige lagen die ideaal zijn voor het Nederlandse weer. Het merk is verkrijgbaar in verschillende Nederlandse modewinkels en is een must voor iedereen die droog en stijlvol wil blijven in het onvoorspelbare Hollandse klimaat.

Adres: Nieuwe Spiegelstraat 30, 1017 DG Amsterdam
Website: Krakatauwear

3. Concrete Store Amsterdam

Concrete Store Amsterdam is een belangrijke speler op de Nederlandse techwear-markt en biedt een zorgvuldig samengestelde selectie van top techwear-merken zoals ACRONYM, Stone Island en meer. Gelegen in de bruisende straten van Amsterdam, is deze winkel een toevluchtsoord voor techwear-enthousiastelingen. Hier vind je een reeks functionele mode-items, perfect voor stedelijk gebruiksgemak.

Adres: Spuistraat 250k, 1012 VW Amsterdam
Website: Concrete.nl

4. Four

Four is een high-end boetiek in Amsterdam die zich richt op jassen en andere techwear essentials. Ze voeren een mix van internationale en Nederlandse merken, wat het een geweldige plek maakt om nieuwe stukken te ontdekken. Of je nu op zoek bent naar ademende stoffen of geavanceerde materialen, Four heeft je gedekt met opties die zowel praktisch als streetwear-modieus zijn.

Adres: Van Baerlestraat 9-11, 1071 AM Amsterdam
Website: Four Amsterdam

5. TOK10 Store

Gelegen in het hart van Rotterdam, is TOK10 Store een must-visit voor iedereen die op zoek is naar techwear in Rotterdam. Ze hebben een breed scala aan techwear-merken, van lokale Nederlandse favorieten tot internationale zwaargewichten. Deze winkel is vooral populair vanwege zijn stedelijke gebruikskleding en functionele mode-items die perfect zijn voor de dynamische levensstijl van de stad.

Adres: Van Oldenbarneveltstraat 113-115, 3012 GT Rotterdam
Website: Tok10 Store

6. ATHRTY Amsterdam

ATHRTY Amsterdam is een online retailer die gespecialiseerd is in techwear. Ze bieden een grote verscheidenheid aan merken, met de focus op stedelijk gebruiksgemak dat zowel op straat als in de natuur past. Of je nu in Amsterdam bent of elders in Nederland, ATHRTY biedt gemakkelijke toegang tot enkele van de beste techwear die beschikbaar is in Nederlandse online winkels.

Website: ATHRTY Amsterdam

7. Uptown

Met merken als Snow Peak is Uptown een populaire online bestemming voor techwear in Nederland. Deze winkel biedt een reeks outdoor- en stedelijke gebruikskleding, perfect voor wie functionele mode nodig heeft die alles aankan, van stedelijke regenbuien tot weekendwandelingen.

Website: Uptown Den Haag

8. Labels

Labels is een andere online retailer die een plekje verdient op je techwear-radar. Ze bieden een verscheidenheid aan streetwear en techwear stukken, met de focus op hoogwaardige en prestatiegerichte items. Als je techwear online in Nederland wilt kopen, is Labels een uitstekende keuze.

Website: Labels

9. Snipes Store

Snipes is een populaire ketenwinkel in Nederland en biedt een breed scala aan streetwear-mode en functionele kleding. Hoewel ze bekend staan om hun sneakerselectie, hebben ze ook een goede mix van techwear-stukken, wat het gemakkelijk maakt om stedelijke gebruikskleding te vinden in steden als Amsterdam, Rotterdam en daarbuiten.

Locaties: Beschikbaar in alle middelgrote en grote steden in Nederland
Website: Snipes

Vergeet niet dat Off-Wrld ook een breed scala aan futuristische, duurzame kleding biedt die perfect is afgestemd op het Nederlandse klimaat. En het beste? Wij bieden gratis bezorging. Bekijk onze producten door hier te klikken.

Styling Tips voor Techwear & het Nederlandse Weer

Nederland staat bekend om zijn onvoorspelbare weer, wat techwear een ideale keuze maakt voor dagelijks gebruik. Om techwear te stylen voor Nederlandse omstandigheden, begin je met ademende stoffen die plotselinge temperatuurwisselingen aankunnen. Lagen zijn essentieel—combineer lichte, regenbestendige jassen met isolerende tussenlagen om warm te blijven zonder oververhit te raken.

Voor stedelijke gebruikskleding kies je voor stukken die zowel stijl als functionaliteit bieden, zoals winddichte bovenkleding en veelzijdige broeken met meerdere zakken. Gebruik geavanceerde materialen die bestand zijn tegen het natte en winderige Nederlandse klimaat en er toch scherp uitzien. Onthoud, techwear draait niet alleen om overleven in het weer; het gaat erom dat je dat met stijl doet.

Techwear Trends in Nederland

Techwear-trends in Nederland weerspiegelen vaak de mix van functionaliteit en modebewustzijn van het land. In steden als Amsterdam en Rotterdam zie je een sterke nadruk op minimalistisch design, multifunctionele kleding en duurzame praktijken. Nederlandse modewinkels bieden steeds meer merken aan die prioriteit geven aan milieuvriendelijke materialen zonder in te boeten aan prestaties.

Een andere trend is de opkomst van hybride kleding—kledingstukken die naadloos overgaan van stedelijke omgevingen naar buitenavonturen. Dit weerspiegelt de Nederlandse liefde voor fietsen en buitenactiviteiten, waar kleding net zo veelzijdig moet zijn als de levensstijl vereist. 

Prijzen van Techwear in Nederland

De prijzen van techwear in Nederland kunnen sterk variëren, afhankelijk van het merk en de retailer. High-end merken zoals ACRONYM en Arc'teryx Veilance vragen vaak een hoge prijs, die begint bij enkele honderden euro's voor een jas. Aan de andere kant zijn er ook betaalbare opties beschikbaar bij winkels zoals Snipes of online bij Labels, waar je kwaliteits-techwear stukken kunt vinden tegen een toegankelijkere prijs.

Bij het winkelen voor techwear in Nederland is het belangrijk om de kosten af te wegen tegen de functionaliteit. Investeren in prestatiestoffen en geavanceerde materialen kan op de lange termijn waardevol blijken, vooral in een land waar weersomstandigheden duurzame en betrouwbare kleding vereisen.

Winkel Locatie/Website Prijsklasse Specialiteiten
Byborre Naritaweg 70, 1043 BZ, Amsterdam €€€€ Innovatieve textielen, duurzaam design, high-end techwear
Krakatau Nieuwe Spiegelstraat 30, 1017 DG Amsterdam €€€ Stedelijke utilitaire kleding, regenbestendige jassen
Concrete Store Spuistraat 250k, 1012 VW Amsterdam €€€€ Geselecteerde techwear-merken, stedelijke utilitaire kleding
Four Van Baerlestraat 9-11, 1071 AM Amsterdam €€€€ High-end jassen, geavanceerde materialen
TOK10 Store Van Oldenbarneveltstraat 113-115, 3012 GT Rotterdam €€€ Stedelijke utilitaire kleding, veelzijdige lagen
ATHRTY Amsterdam athrty-amsterdam.com €€€ Online retailer, breed scala aan techwear-merken
Uptown uptown-denhaag.nl €€€ Outdooruitrusting, stedelijke pendeluitrusting
Labels labelsfashion.com €€€ Online retailer, streetwear en techwear stukken
Snipes Store Beschikbaar in alle middelgrote en grote steden €€ Streetwear mode, functionele kleding

Als je door Europa reist en van plan bent om binnenkort nabijgelegen landen te bezoeken, moet je zeker een kijkje nemen in onze techwear-gids voor Polen 🇵🇱 en de beste techwear-winkels in Duitsland.

Duurzaamheid en Milieuvriendelijkheid

Duurzaamheid is een groeiende zorg onder Nederlandse consumenten, en de techwear-markt vormt hierop geen uitzondering. Veel techwear-merken die in Nederland verkrijgbaar zijn, zetten stappen richting milieuvriendelijke praktijken, van het gebruik van gerecyclede materialen tot het verminderen van afval in productieprocessen. Byborre is bijvoorbeeld een leider in duurzaam design en creëert stoffen die de milieubelasting minimaliseren, terwijl de prestaties gemaximaliseerd worden.

Nederlandse shoppers voelen zich steeds meer aangetrokken tot merken die aansluiten bij hun waarden, dus het benadrukken van de duurzaamheidskwaliteiten van je techwear-keuzes kan een groot verkoopargument zijn.

Om de groeiende focus op duurzaamheid binnen de techwear-markt in Nederland te illustreren, zijn hier enkele specifieke voorbeelden van milieuvriendelijke kledingstukken die aansluiten bij de waarden van Nederlandse consumenten:

1. Byborre Edition7 AO2 Hoodie

Beschrijving: Deze hoodie belichaamt Byborre's toewijding aan duurzaam design. Het is gemaakt van een unieke mix van gerecycled polyester en biologisch katoen, en biedt zowel comfort als duurzaamheid. De stof wordt met minimale verspilling geproduceerd, wat Byborre's innovatieve benadering van milieuvriendelijke productie onderstreept.

Duurzaamheidskenmerk: Byborre's gebruik van 3D-breitechnologie vermindert stofverspilling tijdens de productie, en de hoodie zelf is ontworpen voor een lange levensduur, waardoor de noodzaak voor frequente vervanging vermindert.

2. Patagonia Torrentshell 3L Jacket

Beschrijving: Hoewel geen Nederlands merk, is Patagonia breed verkrijgbaar in Nederland en staat het bekend om zijn sterke houding ten opzichte van milieuresponsabiliteit. De Torrentshell 3L Jacket is gemaakt met een 100% gerecycleerde nylon buitenlaag en is Fair Trade Certified™ genaaid, wat het een uitstekende keuze maakt voor milieubewuste consumenten.

Duurzaamheidskenmerk: Patagonia's inzet voor het gebruik van gerecycleerde materialen en het waarborgen van eerlijke arbeidspraktijken maakt deze jas een aanrader voor degenen die duurzaamheid in hun techwear-garderobe willen integreren.

Rains Long Jacket

Beschrijving: Rains, een Deens merk dat in veel Nederlandse techwear-winkels verkrijgbaar is, biedt de Long Jacket, een minimalistische regenjas die zowel stijlvol als duurzaam is. Gemaakt van gerecycled polyester, is deze jas lichtgewicht, waterdicht en ontworpen om het onvoorspelbare Nederlandse weer te weerstaan.

Duurzaamheidskenmerk: Rains richt zich op het creëren van duurzame, tijdloze ontwerpen die de noodzaak voor frequente aankopen verminderen, en daarmee de algehele milieu-impact minimaliseren.

Techwear Subculturen of Gemeenschappen in Nederland

De techwear-gemeenschap in Nederland groeit, met steeds meer mensen die deze functionele en stijlvolle kledingstijl omarmen. In steden zoals Amsterdam en Rotterdam vind je een mix van streetwear-enthousiastelingen, outdoor-avonturiers en stedelijke pendelaars die allemaal deel uitmaken van deze evoluerende subcultuur.

Online forums, sociale mediagroepen zoals #TechwearAmsterdam & #TechwearRotterdam, en lokale meetups zijn geweldige plekken om in contact te komen met anderen die een interesse in techwear delen. Of je nu op zoek bent naar stijltips, het kopen of verkopen van uitrusting, of gewoon meer wilt leren over de nieuwste trends, de Nederlandse techwear-gemeenschap is een gastvrije ruimte voor zowel nieuwkomers als doorgewinterde fans.


Free Worldwide Shipping

Wherever you are in the world, we are here for you.

14 days Guarranty

Not satisfied? We return your money within 10 days.

Fast Shipping

We ship all our products within 24 hours of purchase.

Easy Returns

Hassle-free return policy, no questions asked.

Your shopping cart is empty.

Why not try one of these products ?

Continue shopping